Venus de Milo - Blandat

Klicka för fullbild

Här ser du ett utmärkt exempel på hur man kan nytta 3DP tekniken för att kopiera och bevara historiska föremål. Denna 3D-utskrift vi gjort här på Thaiber 3DP är stor och mäter över 60 cm höjd. Men kunde om så önskats även ha gjorts i skala 1:1! Allt är möjligt med vår unika teknologi.

Det unika i detta sammanhang är att hela bygget är gjort enbart i vanligt papper! Ja papper! Inte pappersmassa eller andra varianter. Helt vanligt 80g A4 papper av den sort du har i kopiatorn! Det blir mycket starkt, stabilt och hållbart. Att alla detaljer finns ser man också tydligt. Detta bygge har vi gjort i enbart papper för att visa att man inte måste lägga till färg – som vi ju gör i de flesta andra fall. Det går således utmärkt att använda en vanlig enkel .stl-fil och göra sin utskrift i en Mcor 3D-printer.

Venus från Milo (Venus Milo) är en antik grekisk skulptur som föreställer den grekiska kärleksgudinnan Afrodite, som i Rom benämndes Venus.Venusskulpturen påträffades 1820 på den grekiska ön Melos (italienska Milo) i Egeiska havet. Idag står den på Louvren i Paris.Venus från Milo är gjord av vit marmor. Skulpturen är 204 centimeter hög och dateras till cirka 130 f.Kr. Man tror att den är gjord av Alexandros från Antiochia. (Källa: Wikipedia)

Samtliga 3D-utskrifter du ser här på vår hemsida är tillverkade med Mcor´s unika teknik SDL.