Thaiber hedrar Sveriges konung och Thailands nyligen bortgångna kung – Del 4 av 4

Till slut var jag framme i Bangkok och den 6 december var det så dags att officiellt möta Director vid Ministry of Foreign Affairs Khun Wattana Kunwongse och hans medarbetare. Bemötandet var mycket välkomnande och vänligt. Efter överlämnadet av bysten föreställande Kung Bhumibol Adulyadej uttrycktes uppskattning för arbetet och jag fick även ett officiellt tack från Thailand och dess folk. En mycket speciell känsla och unikt ögonblick.

En hel del frågor ställdes just om 3DP tekniken och vad man kunde göra med den. Jag försökte svara så gott jag kunde och det är inte omöjligt det kan leda till någon form av vidare diskussioner i framtiden. Det påpekades att Thailand givetvis tycker det är ett intressant område och man vill se och lära mer om tekniken. Kanske vi kan bidraga med något senare.

Efter en mycket hedrande och från båda sidor uppskattat möte skildes vi och man fick åter känslan att Thailand är en mycket speciell Nation som på ett helt annat sätt än vi hedrar historia, gamla traditioner och vill bevara sin unika kultur. Underbart att få vara en välkommen gäst där!

 

thai-kung-bust-15 thai-kung-bust-11 thai-kung-bust-9 thai-kung-16

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *